Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara nazaran 900 mg terapötik dozun elde edilmesi için her gün bir diş çiğ sarımsak yenmesi gerekiyor. Birebir vakitte allisin salgılanması için sarımsak dişinin doğranması ya da ezilmesi gerekiyor. Sarımsak şayet ısıya maruz kalırsa allisin oluşumu duruyor. Azamî allisin oluşumundan faydalanabilmek için sarımsak doğrandıktan sonra on dakika beklenmesi gerekiyor. 2018 yılında yapılan bir araştırmaya nazaran haşlanmış sarımsak çiğ sarımsağa nazaran yüzde 16 daha az allisin içeriyor ve kavrulmuş sarımsağın içinde yüzde 30 daha az allisin oluşuyor.
ALLİCİN’İN YARARLARI NELERDİR?
Antimikrobiyal özelliği sayesinde bedeni enfeksiyonlara karşı muhafazada,Tansiyonu ve berbat kolesterolü düşürücü tesirinden ötürü kalp-damar sıhhatini müdafaada,Kanser oluşumuna karşı korunmada,Beyni oksidatif gerilimden muhafazada yardımcı olan tesirli bir unsurdur.Çiğ olarak tüketmek yararlı olduğu halde, allicinin yani sarımsağın keskin kokusundan ötürü birçok kişi kullanmaktan kaçınmaktadır.