Dünyanın en itibarlı restoran kıymetlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi İstanbul 2023’ün birinci seçkisi Şiddetli Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen merasimde açıklandı. Turk Fatih Tutak iki Michelin Yıldızı‘na layık görüldü.
FATİH TUTAK KİMDİR?
Fatih Tutak 31 Ağustos 1985 tarihinde İstanbul’da doğdu. Birinci profesyonel eğitimini Bolu Mengen Aşçılık Okulu’nda aldı. İstanbul’da çırak olarak Paul Pairet ile çalıştıktan sonra evvel Çin’in liman kentleri Qingdao, Pekin ve Hong Kong’ta ve akabinde Singapur’da, dünyanın en değerli otellerinden biri olmasıyla da bilinen ikonik Marina Bay Sands’in mutfağında çalıştı. Buradayken şef Seiji Yamamoto tarafından yönetilen ve çağdaş Japon mutfağının temsilcisi olan Nihonryori Ryugin’de dört aylık stajyerlik hakkı kazandı. Akabinde Kopenhag’ta, dünyanın en yeterli restoranı seçilen Noma’da şef Rene Redzepi ile çalıştı.
2015’te Bangkok’ta The Dining Room of The House of Sathorn’da Baş Aşçı oldu ve Tayland mutfağına yöneldi. Mutfak Operasyonları Yöneticisi olduğu restoran 2017’de Asia’s 50 Best Restaurants listesine[6] girdi. 2018-19’da Michelin Guide Thailand listesine girdi.
Özel bir akşam yemeği için annesinin mantısından yola çıkan bir mantı hazırladı. “From My Mum” (Annemden)adını verdiği bu yemeğin ilgi çekmesi üzerine The Dining Room of The House of Sathorn’da Türk mutfağından yola çıkan bir menü sunmaya başladı.
2019’da Türkiye’ye döndü ve Aralık 2019’da İstanbul’daki birinci restoranı Turk Fatih Tutak’ı açtı.
FATİH TUTAK’IN RESTORANI NEREDE?
Turk Fatih Tutak restoranı İstanbul’un Şişli ilçesinde Silahşör Caddesinde yer alıyor.
MİCHELİN YILDIZI ALDI
İstanbul’da Kuvvetli Performans Sanatları Merkezi’nde düzenlenen merasimde Michelin Rehberi’ne İstanbul’dan seçilen 53 restoran açıklandı. Şişli’de yer alan Turk Fatih Tutak iki Michelin Yıldızı’na layık görüldü.