Yumuşatıcılar, beyazlar ve renkliler olmak üzere 2 ye ayrılmaktadır. Lakin meyve kabuklarından üreteceğiniz bu yumuşatıcı, hem doğal olacak hem de beyazlar ve renkliler fark etmeden her çeşit çamaşırda kullanabileceksiniz. Ayrıyeten olağan yumuşatıcılarda kullandığınız dereceleri, bu yapacağınız yumuşatıcıda da kullanabileceksiniz.
Meyve kabuklarından yumuşatıcı yapma işlemi…
Sindirim sisteminden beyin işlevlerine kadar meyveler bedenimizin her yerine yarar sağlamakta. Ancak meyve kabuklarının çamaşırlarımızın üzerinde, eksiksiz bir yumuşatıcı tesirine sahip olduğunu biliyor muydunuz? Meyve kabuklarından yumuşatıcı yapmak için gerekli gereçler:
1 bardak beyaz sirke
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Kivi kabuğu
Yeşil elma kabuğu
Portakal kabuğu
Mandalina kabuğu
Bu gereçlerin hepsini bir bidona koyuyoruz. Daha sonra ise hazırladığımız bidonu su ile dolduruyoruz. En sonunda ise beklemeye alıyoruz. Bekleme mühleti yaklaşık 20 ile 30 gün ortasında sürmektedir. Bu bekleme müddetinin nedeni ise meyve kabuklarının sirke ve tuzla etkileşime girmesi. Bu müddet zarfında ise orta sıra bidonumuzun kapağını açıp, sirke ve meyve kabuklarının etkileşiminden oluşan havayı dışarı çıkartıp tekrar bidonun kapağını kapatıyoruz.
Eğer çamaşırlarınızın hem yumuşak hem de hoş kokmasını istiyorsanız, bekleme sürenizi tamamladıktan sonra içerisine aspir yağı ya da biberiye yağı damlatabilirsiniz. Bu yağlar sayesinde çamaşır yumuşatıcınız hem daha yumuşak hem de hoş kokuların içerisinde olacaktır.
.