Teknolojinin gelişmesi ile fındıklar artık sobalarda değil, fındık kavurma makinelerinde kavruluyor, sonrasında ise bozulmaması için vakumlanarak saklanıyor. Farklı vilayetlerde yaşayan vatandaşlar bulundukları yerde fındık kırma ve kavurmaya uygun ortam bulunmadığı için Ordu’nun birçok ilçesinde bulunan fındık kırma, kavurma ve vakumlama tesislerini tercih ediyor. Altınordu ilçesinde de bulunan fındık kırma, kavurma ve vakumlama tesisinin işletmecisi Mehmet Avcı, bu üslup tesislerin vatandaşlara kolaylık sağladığını söyledi.
“Taleplere yetişemiyoruz”
Mehmet Avcı, tesiste taleplere yetişemediklerini her gün kilolarca fındık geldiğini belirterek, “Vatandaş bize kendi fındığını getiriyor. Talepleri yetiştirmeye uğraşıyoruz. Tabi dönemin getirdiği bir yoğunluğumuz var siparişleri yetiştirmeye uğraşıyoruz. Müşterilerimizin birçoğu bize duacı, şimdiye kadarki dönüşlerin hepsi hoş. Esasen bize bir gelen bir daha geliyor” dedi.
Zaman kaybını önlemek için tercih ediliyor
Geçen yıllarda vatandaşların fındıklarını meskenlerinde kavurduğunu lakin günümüzde tesise getirerek vakit kaybı yaşamadıklarını söz eden Avcı, “Vatandaş kendisi konutta muhtaçlığı kadar günü birlik akşamlık neyi yiyecekse onu kırıp kavuruyordu, yarısını da yakıyordu. Artık o denli bir kederi yok. Bize yaptırıyor istediği kadar yiyor, meskende otururken, misafirliklerine, hediyeliklerine hepsine yardımcı olmuş oluyoruz” halinde konuştu.
“Vatandaşlar yoğunluktan ötürü fındıklarını 25 gün sonra alabiliyor”
Avcı, fındığını bırakan vatandaşların fındıklarını yoğunluk nedeniyle en erken 25 gün sonrasında alabildiğini söyledi. Fiyatların yapılacak sürece nazaran değiştiğinin de altını çizen Avcı, “Sadece kırma kavurma 8 lira, yalnızca kırdıracaksa vatandaş 4 lira, 1 kiloluk ambalaj yaptırılacaksa kırıp, kavurma ve vakumlama da dahil 11 lira, 500 gramlık kırıp, kavurma ve vakumlama 12 lira, 5 kiloluk kırıp, kavurma ve vakumlamayı da talebe nazaran yapıyoruz” diye konuştu.