Bayat ekmekleri çöpe atmaya son! İşte pratik 3 tarif!

  • Türkiye’de her gün bir sürü ekmek çöpe atılıyor. Fazladan kalan ekmekleri birçok tarifle kıymetlendirme imkânınız var. Bayat ekmekleri pahalandırmak hem israfı önleyecek hem de yaratıcılığınızı konuşturacaksınız. Pekala bayat ekmek nasıl kıymetlendirilir?

  • KRUTON

    Yapılışı

    Bayat ekmekleri küp formunda doğrayın. Karabiber, tuz, pul biber ve kekikle birlikte karıştırın. Yağda yahut fırında kızartabilirsiniz. Bu kıtır halindeki ekmeklerinizi çorbalarınızda kullanabilirsiniz.​​​​​​​

  • YUMURTALI EKMEK

    Yapılışı

    Kekik, tuz, yumurta ve karabiberi bir kapta yeterlice karıştırın. Daha sonra dilimlediğiniz ekmeklerinizi sosa batırıp yağda kızartın. Kahvaltı sofralarınız vazgeçilmezi olacaktır.​​​​​​​

  • BAYAT EKMEK BÖREĞİ

    Yapılışı

    Bayat ekmekleri küp biçiminde doğrayın. Bir kabın içerisinde biraz beyaz peynir, maydanoz, 1,5 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yumurta, 1 kabartma tozu ve tuzu iyicene karıştırın. Bayat ekmekleri bu karışımın içine batırın. Ekmeklerin yarısını yağlı tepsiye koyun. Ortasına kaşar peyniri koyun. Üzerine kalan ekmekleri üzerlerine koyun. Fırının ısısını 200 derecede pişirin. Ekmekler kızarmaya başladığında üzerine kaşar peyniri atın. Kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir